Bokanmeldelse bok 1 «Forglem meg ei»

 

Navn på serie : Forglem meg ei

Navn på første bok : Skarvungen

Forfatter : Stine S. Samuelsen

Forlag : Cappelen Damm

Forglem meg ei er en miniserie som blir på 8 bøker. Forfatteren er ny innen serieverdenen, og heter Stine S. Samuelsen.

Nye serier er jo alltid moro, og jeg måtte jo selvfølgelig lese denne også. 🙂

Forglem meg ei handle om et ungt par som bor i ei vik, med bare en eldre herre som nabo. Mannen i huset , Anders, jobber som steinhugger, og er borte 1-2 uker om gangen av og til. Hans kone, Laura, venter deres første barn, og hun må være alene hjemme mens Anders jobber. I Orrviken hvor de bor, nærmer jula seg, og Laura styrer og steller for å få alt klart til deres første jul sammen i eget hus, og i denne førsteboka ser man tydelig hvordan folk kunne glede seg over de små tingene i livet. Her får man et innblikk i hvordan ting var i ferd med å forandre seg i Norge/Sverige. Noe så kjent for oss som en appelsin, var på Anders og Laura sin tid en helt ukjent frukt, de måtte få forklart hvordan man skreller en appelsin og spiser den, og forfatteren får veldig godt frem følelsene de må ha sittet med når slike små ting ble oppdaget og testet ut.

Livet for ei kvinne som må gå hjemme alene på en ganske øde plass, i en tid man ikke kunne gjøre så mye annet enn å rydde, vaske, strikke og gå turer, var ikke bare lett. Det kan dukke opp skumle vandrere i natten, og utfordringer i hverdagen måtte de takle alene. Men dette var livet til mange. Det var ikke alle forunt å ha en mann som jobbet i nærheten og kunne komme hjem hver dag. Denne boka synes jeg var veldig informativ rundt livet til disse kvinnene.

Dette kan bli en serie som man ikke klarer legge fra seg, for denne boka var umulig å legge fra seg når man først hadde begynt. Det er en serie som varmer hjertet når man leser. Vakker fortelling så langt, og en ulidelig spennende avslutning som gjør at jeg må kjøpe bok 2 også, uten tvil. Hele stemningen i boka er flott, man føler man sitter i den lille stua deres når vi leser om Laura og Anders.

Her er det forlaget selv skriver om serien :

Iddefjorden, på svenskesiden, 1880.

Laura og Anders er nygift, og bor i ei lita stue i Orrviken ? den vakreste plassen på jord. Laura venter barn, men som stenhogger i fjellet er Anders mye borte. Eneste nabo er gamle Ville med trebenet.

Utover høsten blir Laura grepet av en uforklarlig redsel for at noe farlig skal skje mens hun går der alene. Vintermørket senker seg. Laura plages av fryktelige mareritt, og en natt våkner hun av skremmende lyder utenfor ?

 

Pusten stanset, men hjertet hamret. Det sto en skikkelse rett ved uthuset! Det var ikke tvil. Noen sto og så på henne.

Alle historiene om omstreifere og rømlinger rant gjennom hodet. Kunne Ville høre henne hvis hun skrek alt hun maktet?

3 kommentarer om “Bokanmeldelse bok 1 «Forglem meg ei»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s