Bokanmeldelse av Nattlys, skrevet av Salmund Kyvik

Serie : Nattlys
Tittel : Farlig Møte
Forfatter : Salmund Kyvik
Forlag : Bladkompaniet

Salmund Kyvik har skrevet en ny serie som heter Nattlys. Denne måtte jeg jo teste ut 🙂 nye serier er alltid gøy.

Denne serien handler om Lillian og Mads. De er i Kristiania i 1920 årene. En tid der mye skjer i Norge. Omsetning av sprit er forbudt, og smugling blir et problem. Et spritforbud er noe man kan tjene gode penger på, og mange lar seg friste.

Lillian har vokst opp som fosterbarn, og må ut av hjemmet hun har bodd i, når hun blir 18 år. Hun får seg en post som tjenestepike og barnepike hos familien Friis i Kristiania.

Mads har vært mange år på Bastøy, som er en plass for Bl.a problembarn og barn foreldre ikke kunne ta seg av. Når han blir 18, er han etterlatt for seg selv,og må klare seg selv. Da reiser han til Kristiania i håp om at han kan bo hos sin mor. Men moren har giftet seg på ny, og det er ikke en mann som ønsket Mads velkommen.

Lillian har kommet til en verden hvor mat på bordet og en god seng ikke er noe problem. Mads blir møtt av en sint stefar, og må sove ute på gata. Her treffer han en barndomskamerat som tilbyr han en jobb som er veldig godt betalt. Noe må jo Mads gjøre for å overleve.. Men en godt betalt jobb, betyr jo ofte at det er farlig i tillegg..

Lillian og Mads har kommet til to forskjellige verdener, men samtidig føres livene deres mot hverandre, og snart kræsjer nok livene deres sammen.

Denne boka likte jeg. Salmund skriver veldig bra, og man blir nysgjerrig på hvordan livene til Lillian og Mads skal møtes. Jeg ønsket hele tiden at de skulle møtes, for det ligger jo i kortene at de skal det 😉 Jeg fikk lyst til å ta kontroll over boka og dytte Lillian og Mads inn på samme side da jeg leste denne boka. 😂 Jeg ville de skulle møtes, og jeg vil nå lese mer om hvordan livene deres utvikler seg.. 😀 Mens jeg leste denne boka, merket jeg at jeg ble glad i Lillian og Mads, jeg vil bli bedre kjent med dem, og jeg vil ha bok nr 2 allerede nå, så jeg kan lese hva som skjer videre. 🙂 Salmund er veldig flink til å skape en god, og levende stemning i bøkene sine. Han får frem et levende bilde av karakterene, og man ønsker å bli bedre kjent med dem. Dette er noe jeg alltid har likt med Salmund sine bøker. 🙂 Da jeg hørte han skrev på noe nytt, var jeg allerede klar til å få et abonnement på serien,overbevist om at denne serien kom til å bli like bra som de andre. Bok 1 skuffet absolutt ikke!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s