Bokanmeldelse Elvestaden, bok 1, skrevet av Stine Langtangen.

Bok 1 i den nye romanserien, Elvestaden. Skrevet av Stine Langtangen.

I dag har jeg fått lest ferdig Elvestaden, bok 1. Den første boka i Stine Langtangen sin nye romanserie som utgis hos Bladkompaniet. Stine har tidligere gitt ut en serie som heter Eikegården.

Elvestaden har handling fra Drammen i 1841. I denne serien møter vi 3 kvinnelige hovedkarakterer. Vi møter 20år gamle Victoria som er en jente fra en rik handelsfamilie, hun skal forlove seg, og gifte seg med den velstående og kjekke Severin.

Vi møter også Elida som jobber på tobakksfabrikken. Hun bor hjemme sammen med sin mor, far og de to små søsknene sine. De er en arbeiderfamilie.

Til slutt møter vi Alvilde. Hun er 17 år, og bor sammen med sin far. Hennes mor døde 1 år tidligere. Faren blir utsatt for en alvorlig ulykke, og kan derfor ikke jobbe mer, og de sliter med å få endene til å møtes pga dette.

Alt i alt møter vi 3 jenter med 3 veldig forskjellige bakgrunner. Dette er noe jeg synes er veldig interessant å lese om. Vi får sett hvordan disse 3 jentene opplever samme by, så forskjellig. De har alle sine problemer, sine sorger og gleder, og opplever livet på godt og vondt.

Selv likte jeg veldig godt å lese om Victoria sitt liv, mye pga der dukker det opp et stort, flott hus, med et dystert rykte om spøkelser og et barn og en mor som bare har forsvunnet. Folk mener å ha sett en gammel kone stå og se ut i vinduene, selv om huset har vært ubebodd lenge. Victoria er fascinert av dette huset, og jeg kjenner meg igjen i hennes fascinasjon av et gammelt hus man bare drømmer om å få bo i, selv om det har sine historier og dystre fortid. Noe med huset bare taler til deg. Jeg hadde selv et slik hus jeg drømte om da jeg var liten, og den dag i dag når jeg ser dette huset, så er jeg superfascinert, og vil bare inn i det og se hvordan det er inni 😂

Elvestaden er en historie som fascinerer på flere nivåer, og jeg må få meg abonnement på denne serien. Jeg elsker Eikegården av samme forfatter, og jeg ser små ting i denne serien som minner litt om Eikegården, så jeg er ikke i tvil om at jeg vil ha abonnement på denne også. Jeg tror det blir veldig spennende å følge livene til disse tre jentene, og se hvordan livene deres nok flettes sammen etter hvert.

Etter å ha lukket denne førsteboka, er jeg veldig nysgjerrig på fortsettelsen. Jeg gleder meg allerede til å lese mer om Victoria, Elida og Alvilde. Hansine tror jeg også er ei jente som kommer til å bli litt interressant å lese om, hun er ei god venninne av Elida, og det virker som hun kommer til å rote seg opp i problemer om ikke lenge 🙈 så det kan jo bli spennende.

Stine skriver som vanlig veldig bra. Hun har en herlig flyt i bøkene sine, og hun har en egen evne til å dra meg inn i verdenen hun skriver om. Jeg ble så lei meg da siste bok av Eikegården var lest ut, så jeg er kjempe glad for at det ikke tok lang tid før Elvestaden kom ut 💖 Jeg tror denne serien kan bli like bra som Eikegården.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s